Home
Verzekeringen 2022

Welke zorgverzekering in 2022 ?

 Iedereen in Nederland is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Als u wilt overstappen, doe dat voor 31 december 2021 (handig voor de aanvullende verzekering) of uiterlijk voor 1 februari 2022.

Kijk goed welke zorg u nodig heeft of denkt te hebben, individuele situaties kunnen verschillen natuurlijk ! Een onafhankelijke keuzehulp is bijvoorbeeld https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering.

Wij hebben ook dit jaar weer contracten met de volgende zorgverzekeraars:

DSW (ook Stad Holland en inTwente)

Menzis (AnderZorg, VinkVink, Hema)

Eno (HollandZorg, Salland, Zorgdirect)

ONVZ (PNO, VvAA, Jaah)

ASR (Ditzo)

Caresq (3360)

Wij hebben verder een betaalovereenkomst met VGZ (IZA, Unive, Zekur, Bewuzt, UMC).  Bij alle bovengenoemde verzekeringen wordt de betaling geregeld en dat gaat dan alleen van het eigen risico af (385 euro).

 Wij hebben ook dit jaar geen contract met Achmea / Zilveren Kruis (Interpolis, FBTO, Friesland, ZieZo) en CZ (Ohra, Nationale Nederlanden, Just). Bij deze verzekeringen moet u vanaf 1 januari 2022 voor een gesprek afrekenen per pin en krijgt u een factuur mee, die u kunt indienen (per app/online/post) bij uw zorgverzekeraar. Wij rekenen alleen dat bedrag wat u terugkrijgt van uw verzekeraar (het gaat wel van uw eigen risico af). Wij betreuren deze gang van zaken, het is jammer dat het risico op u als patiënt wordt afgewenteld. Hopelijk zal dit in de toekomst gaan veranderen.

 

NZA Tarief en restitutie

Achmea/Zilveren Kruis

CZ Zorg op maat

CZ Zorgbewust

CZ direct

Behandeling

€ 140,49

€ 90,66

€ 76,73

€ 71,62

€ 66,50

Diagnostiek

€ 167,85

€108,32

€111,80

€ 104,35

€ 96,90

Wij leveren alleen zorg waarvoor een psychiater nodig is in multidisciplinair verband, hoogcomplexe problematiek en zorgaanbod, cluster C of hoger Kwaliteitsstatuut GGZ. Wij nemen geen patiënten aan met een laag complexe problematiek waarvoor geen psychiater nodig is. Diagnostiek in het algemeen de eerste drie gesprekken.

 

Overstappen ? Een goedkope combinatie verzekering is bijvoorbeeld VinkVink van Menzis (111,00 euro per maand): www.vinkvink.nl Maar ook bv. Zorg en Zekerheid is bv. 116,85 bij online afsluiten: https://service.zorgenzekerheid.nl/adviesmodule/

 Voor een restitutie polis betaal je meestal wat meer, maar dan is er wel een betere dekking. Een voorbeeld van een dergelijk verzekering met 133,00 euro, www.stadholland.nl.

Met vriendelijke groet,

Dr. D.J. Vinkers, psychiater