Home CBR
CBR

Algemeen

U kunt de eisen die het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stelt voor de verklaring van geschiktheid voor het rijbewijs hier (hoofdstuk 8) lezen. U kunt zelf uw afspraak voor een gesprek inplannen. U moet de kosten van het onderzoek van € 254,95 (BTW 21 % = € 44,24) in geval van alcohol/drugsonderzoek (in andere gevallen zoals medicatie of een psychiatrische aandoening € 101,99) voldoen door dit bij het onderzoek te pinnen of over te maken op girorekening NL46INGB0004448000 t.n.v. Dr. D.J. Vinkers te Rotterdam. Het rapport wordt alleen na betaling opgestuurd aan het CBR, waarna u thuis bericht krijgt.

 

RijbewijskeuringsArts.nl | Vergoeding Rijbewijskeuring door Zorgverzekeraars

TURIEN / Unive / Energiek / VGZ: Vitaalpakket

Alcohol

Bent u aangehouden onder invloed van alcohol of is er sprake van alcoholmisbruik ? Dan moet u ook bloed laten prikken om aan te tonen dat er sinds minstens een jaar geen sprake meer is van alcoholmisbruik. U kunt hier bloed laten prikken (Regio Rijnmond: Star MDC, Vlietland ziekenhuis, MCRZ) door dit formulier uit te printen en mee te nemen. U vindt hier de concept richtlijn over diagnostiek van alcoholmisbruik en hier meer uitleg over het bloedonderzoek. Meer informatie vindt u hier.

Drugs

Bent u aangehouden onder invloed van drugs of is er sprake van drugsmisbruik ? Dan moet u urine laten onderzoeken om aan te tonen dat er geen sprake meer is van drugsmisbruik (meer informatie vindt u hier). U kunt hier urine laten onderzoeken (Regio Rijnmond: Star MDC, Vlietland ziekenhuis, MCRZ) door dit formulier uit te printen, uw BSN er ook op noteren en mee te nemen.